WELKOM BIJ
BEAUTYSALON VIOLET

Telefoon 010 4753847

Cursus epileren

Epileren met draad, hoe doe je dat?

Afbeelding1

 

 

Het klinkt misschien wat vreemd, om te epileren met draad, maar het is een techniek die best vaak wordt toegepast. De techniek is vooral bekend in het Midden-Oosten en er wordt vooral gebruikt bij het epileren van wenkbrauwen. Hoe kun je deze techniek zelf toepassen en epileren met draad? Waar moet je op letten?


Wat is epileren met draad?

Wanneer je last hebt van ongewenst haar, dan kun je dit epileren met draad. Met een draad kun je heel secuur epileren en is het gemakkelijker om rechte lijnen te ontharen. Hierdoor is het ideaal om haar in het gezicht te epileren, bijvoorbeeld de wenkbrauwen. De techniek om met draad te epileren is niet gemakkelijk, maar wel te leren. Het komt uit het Midden-Oosten, maar er zijn ook steeds meer Europeanen die de techniek leren. Het is mogelijk om het zelf te doen, maar je kunt natuurlijk ook terecht bij een schoonheidsspecialist.

Niet alle draden zijn geschikt om te gebruiken voor het epileren. Je kunt het beste een stevige draad gebruiken. Denk aan katoen of garen.

Zijn er ook nadelen?
Epileren met draad is geen gevoelloze behandeling. Het kan dus best pijn doen en de huid kan na afloop ook nog even rood zijn of behoorlijk geïrriteerd raken. Ook kan het even duren tot je de techniek goed door hebt. Pas daarom op dat je niet per ongeluk te veel haren epileert.

Zijn er voordelen?
Omdat je de huid niet met je vingers aanraakt, is het een erg hygiënische manier om van ongewenst haar af te komen. Een ander groot voordeel is dat je hele strakke lijnen kunt epileren en dat je dit niet haartje voor haartje te doen. Dit maakt het allemaal wat minder pijnlijk, omdat je er sneller van af bent.

Met verschilende methodes en technieken kunt u uw wenkbrauwen epileren en modelleren
Begin met het epileren met een touwtje. Begin met de haartjes die het hoogst liggen. Breng het gedraaide gedeelte van de draad naar dat stuk toe. Spreid je vingers uit elkaar in een vloeiende beweging waarbij je het gedraaide deel naar beneden duwt. Dan spreid je je linkervingers uit elkaar om het gedraaide deel weer terug te halen. Ga door met het maken van deze bewegingen en werk van boven naar beneden. Houd het gedraaide deel van de draad zorgvuldig bij het stuk haar dat je weg wilt halen voordat je ermee op- en neergaat om alle ongewenste haartjes weg te halen.
Afbeelding2

Gebruik een potlood om de volgende drie metingen te maken zodat je je wenkbrauwen een natuurlijke vorm geeft. Om de binnenste grens van je wenkbrauw te bepalen maak je een rechte lijn vanaf de buitenkant van je neusvleugel tot aan de rand van de binnenkant van je oog. Je laat de lijn doorlopen naar je wenkbrauw. Om de buitenste punt van je wenkbrauw te bepalen houd je het potlood vanaf de rand van je neusvleugel naar de buitenste hoek van je oog. Trek deze lijn door naar je wenkbrauw; dat is waar de wenkbrauw op zou moeten houden. Om het hoogste punt van de boog in de wenkbrauw te bepalen houd je het potlood weer bij de rand van de neusvleugel. Je laat het potlood omhoog wijzen langs de pupil van je oog. Laat de lijn doorlopen naar boven toe naar je wenkbrauw. Houd deze punten als richtlijn bij het epileren met een touwtje.
Afbeelding3
Knip lange haartjes weg. Voordat je gaat epileren met een touwtje kun je de lange haartjes knippen met een klein schaartje. Zo breng je je wenkbrauwen in model en voorkom je dat je ze er bij het epileren helemaal uittrekt. Gebruik een wenkbrauwborsteltje om de haartjes naar boven te kammen en knip de uiteinden van de haartjes eraf. Gebruik een make-upkwast om de afgeknipte haartjes van je gezicht te vegen.
Afbeelding4

Breng je wenkbrauwen in model. In plaats van meteen beginnen en hier en daar haartjes weghalen kun je beter eerst de gewenste vorm van je wenkbrauwen bepalen. Gebruik een wenkbrauwpotlood om je wenkbrauwen te omlijnen en vul ze in zoals je ze wilt hebben. Dit helpt je om binnen de lijntjes te blijven als je in een later stadium gaat epileren met een touwtje. Zo voorkom je ook dat je te veel haartjes weghaalt.
Afbeelding5

 

Benodigdheden

  • Sterk katoenen naaigaren
  • Wenkbrauwschaartje
  • Wenkbrauwpotlood
  • Wenkbrauwborstel
  • Pincet

Afbeelding6

 

  • Waarschuwingen
  • Bespaar jezelf pijn en houd de draad een beetje boven je huid zodat je voorkomt dat je huid tussen de draad komt.

 

Beauty cursus met certificaat!

Wenkbrauwen en gezicht epileren met touw € 130,- (excl. BTW)
Wenkbrauwen en wimpers verven € 80,- (excl. BTW)
Wenkbrauwen en gezicht epileren, wenkbrauwen en wimpers verven € 200,- (excl. BTW)

Alle bovenstaande pakketten zijn inclusief een startpakket!
Voor meer informatie kunt u bellen met ons!!!

comments are closed